2021.04.12. 08:41

COVID 19 és a faápolás

A mostani igencsak nehéz helyzetben, a kommunikáció és az átláthatóság nagyon fontos, a faápolás során kiszolgált ügyfelek és közösségek egészsége pedig kiemelt fontosságú. A fák kockázatértékelésében és a balesetveszély elhárításában, a közbiztonság fenntartásában nincs pihenés, de az invazív fajok írtását, a kártevők elleni védekezést sem lehet túl sokáig halasztgatni. 

 

Az ISA úgy ítéli meg, hogy a fák gondozása bizonyos szempontig alapvető feladat hiszen közvetlenül védi az épületek és lakóhelyek biztonságát. Természetesen nem minden esetben és nem minden ingatlanon elvégzett tevékenység tartozik bele az „alapvető” kategóriába.

Éppen ezért az ISA azt javasolja, hogy minden vállalat tekintse át a meglévő ütemezett és tervezett munkáját, és azonosítsa azokat a konkrét tevékenységeket, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a közbiztonsághoz. Azok melyek nem tekinthetők elengedhetetlennek, várhatnak amíg a pandémia enyhül.  

Hogyan figyelhetnek a faápolók a COVID 19 járvány helyzetében az ügyfelek biztonságára? Először is kézfertőtlenítőt használnak, mielőtt kiszállnak a járműből és mielőtt belépnének az ügyfél ingatlanába, valamint fertőtlenítik az eszközeiket és a felszereléseiket is. Ezen túlmenően a fertőzés lehetséges terjedésének csökkentése érdekében betartják az ajánlott távolságtartási normákat, arcmaszkot viselnek, és nem kínálnak kézfogást stb. 

Vannak olyan ingatlan típusok azonban, amelyeken belül a faápolás most mégis kedvező időpontnak tűnik. A járvány helyzetben bezárt játszóterek, iskolák, óvodák fái most egyszerűbben és biztonságosabban karbantarthatók, hiszen jelenleg nem tartózkodnak a szabadtereken sem gyermekek, sem szülők, vagy pedagógusok.



Kapcsolódó cikkek