Kiadványok

Mire figyeljen, ha favizsgálatot kér

2021.09.01.

A favizsgálat során az egyik legmeghatározóbb tényező a szakember. Ahhoz, hogy a megrendelő választ kapjon a fákkal kapcsolatos kérdéseire, a szakember nélkülözhetetlen.  A legtöbb esetben a megbízó célja, hogy megbizonyosodjon arról, vajon a fák biztonságosan benntarthatók. Az általunk tapasztalt nehézség abból adódik, hogy szakértelemre, a potenciális megrendelőnek már a feladatok átbeszélésénel szüksége lehet. 

Faápolási tippek

2020.01.17.

A fa megfelelő gondozása a megfelelő faj kiválasztásával és a megfelelő helyre ültetéssel kezdődik. Ügyeljünk arra, hogy legyen elég helye, akkorra is, amikor elérte a végleges méreteit. Mérlegeljük, hogy milyen célból ültetjük a fát? A végső cél meghatározza a különböző fák alkalmasságát.

Hogyan védjük a fákat építési területen?

2020.01.06.

Mire kell odafigyelnünk az építkzéseken, ha meg szeretnénk óvni a területen álló fákat ?

Milyen veszélyforrások jelennek meg, hogyan tudjuk ezeket elkerülni, megelőzni?

Mire jó a fakataszter?

2020.01.06.

Miben segíthet bennünket a fakataszter? Hogy néz ki a gyakorlatban a fák felvételezése?

Mennyiségi kontra minőségi faültetés

2019.10.22.

 

Egyre több helyről halljuk, hogy országszerte sokezer fát ültetnek.

Egy ilyen hír hallatán az egyik szemem sír a másik nevet.

Nem kell, hogy a fák áldozatok legyenek!

2019.10.22.

Nagyszerű fejlesztések indultak szerte az országban, de a kivitelezés sokszor megfelelő körültekintés nélküli, már ami a terület faállományát illeti. Hogyan tudjuk megvédeni az értékes fákat építési területeken?

6 jótanács a fák védelmére építési területen!

2019.10.22.

Amikor valami épül a legtöbb ember a projekt befejezésére összpontosít, és kevesen gondolnak arra, hogy az építkezés, hogyan hat a környezetben lévő fákra. A fa gyökérzónája azonban kiterjedt, nem csak a lombkorona alatti vetületet foglalhatja el a föld alatt, hanem azon túl is ágazhat. 

 

 

NE csonkoljunk fát!

2019.10.21.

A csonkolással - vagy más szóval lefejezéssel - a fák teljesen értelmetlen munkavégzés áldozatai lesznek. Magyarországon ez a művelet sajnálatos módon igen elterjedt, annak ellenére, hogy esztétikailag is csúnya. Mégis mit tehetünk?